PRESIDEN MAHATHIR MERANCANG MISI PENGHAPUSAN  ETNIK POLITIK...
        SATU KEKEJAMAN TERBARU DALAM DUNIA   MENJELANG ALAF BARU.
 
PRESIDEN MAHATHIR orang yang bertanggung jawab memenjarakan PEJUANG AGUNG BANGSA MELAYU, ANWAR IBRAHIM sedang merancang satu misi penghapusan etnik politik. Berita ini tersebar di kalangan para pegawai
penjara Sungai Buluh melalui Petugas Khas Kepada Pemenjaraan PEJUANG AGUNG BANGSA MELAYU, ANWAR IBRAHIM di mana PRESIDEN MAHATHIR akan mengumumkan tarikh pilihan raya dan dalam tempoh berkempen selama 3
hari satu operasi khas akan di buat di PERMATANG PAUH, PENGKALAN CHEPA, dan KUBANG PASU.

Pegawai-pegawai Tertinggi di Kementerian Dalam Negeri dan Jabatan Perisikan Tentera sedang bertungkus lumus merancang insiden mirip pemberontakan dan kemudiannya PRESIDEN MAHATHIRA kan menggunakan PERINTAH DARURAT DAN MENANGKAP KESELURUHAN PEMIMPIN PARTI PEMBANGKANG DAN PILIHANRAYA DITANGGUHKAN ATAS DASAR KESELAMTAN NEGARA. TAKTIK PEMBATALAN PILIHANRAYA TELAH LAMA DIGUNAKAN OLEH PRESIDEN MAHATHIR DALAM PERHIMPUNAN AGUNG UMNO.

INSIDEN KEKACAUAN TERANCANG TELAH MULA DIHEBAHKAN SECARA PERLAHAN DENGAN UCAPAN PRESIDEN MAHATHIR IAITU PILIHANRAYA TERKOTOR DALAM SEJARAH AKIBAT PEMBANGKANG MENDAPAT SOKONGAN KUASA ASING. DIBERITAHU JUGA OLEH PEGAWAI KHAS JABATAN PERDANA MENTERI YANG TAKUT BENCANA MENIMPA KELUARGA DAN NEGARANYA BAHAWA TINDAKAN AMAT KERAS ATAS DASAR TUDUHAN BEKERJASAMA DENGAN KUASA ASING - IRAN, AMERIKA SYARIKAT, RUSSIA AKAN DIKENAKAN KE ATAS PARA PEJUANG AGUNG BANGSA MELAYU IAITU TOK GURU NIK AZIZ, DATO FADHIL NOOR, DATIN SERI DR. AZIZAH, DAN PROFESOR SYED HUSSIN ALI.

PASUKAN POLIS DAN TENTERA (SATU UNIT KHAS TELAH DITUBUHKAN) TELAH BERMESYUARAT SETIAP HARI UNTUK MERANCANG KEJAHATAN TERSEBUT. MISI PENGHAPUSAN ETNIK POLITIK JIKA BERLAKU NANTI AKAN MENJADI SEJARAH HITAM KE ATAS SATU BANGSA YANG SEKIAN LAMA DITINDAS OLEH BANGSANYA SENDIRI. SILA PERHATIKAN KESELURUHAN TEKS PRESIDEN MAHATHIR

AKHIR-AKHIR INI YANG MANA TELAH MEMBERI GAMBARAN AWAL APA YANG AKAN BERLAKU KETIKA PILIHANRAYA SEBAGAI MENGALIHKAN RASIONAL RAKYAT DARIPADA MENUDUH PRESIDEN MAHATHIR DAN BARI! SAN SHIT UMNO YANG MERANCANG KEPADA PAKATAN PEMBANGKANG DAN!
 KUASA ASING. UNTUK ITU KEPADA SEMUA PEJUANG MULAILAH MERANCANG STRATEGI TERBAIK UNTUK MENENTANG KEZALIMAN TERBESAR SELEPAS APA YANG TELAH DILAKUKAN OLEH FIRAUN INI.

Kedua, kami pegawai-pegawai penjara yang waras dan percaya kepada keEsaan Allah Taala serta hukuman yang akan dijatuhkan oleh Allah satu hari nanti kepada umatnya yang mungkar, syirik, dan munafik MENCABAR KETUA PENGARAH PENJARA AGAR MENYIARKAN DAN MENDEDAHKAN KESEMUA SURAT ARAHAN YANG DITERIMA DARIPADA JABATAN PERDANA MENTERI, KEMENTERIAN DALAM NEGERI, JABATAN POLIS DAN JABATAN PERISIKAN KHAS ANGKATAN TENTERA MALAYSIA KHSUSUSNYA SURAT YANG DIHANTAR OLEH PRESIDEN MAHATHIR SENDIRI MENGENAI PERATURAN-PERATURAN KAWALAN KESELAMATAN DAN LAYANAN KEPADA PEJUANG AGUNG BANGSA MELAYU DATO SERI ANWAR IBRAHIM.

JANGAN MENJADI PEMBOHONG SEDANGKAN ALLAH ITU SENTIASA MELIHAT APA YANG KITA KERJAKAN DAN MEREKA YANG MELAKUKAN FITNAH, PENDUSTAAN DAN KEZALIMAN ADALAH
MAKHLUK ALLAH YANG SANGAT MALANG LAGI HINA. KAMI JUGA MENCABAR KETUA PENGARAH PENJARA AGAR MEMBUKA PINTU PENJARA SUNGAI BULUH SETIAP HARI UNTUK ORANG RAMAI MELIHAT BAGAIMANA PENYIKSAAN DILAKUKAN KE ATAS PEJUANG AGUNG BANGSA MELAYU INI!

. BAGAIMANA PEJUANG AGUNG DSAI BOLEH TERJATUH DI DALAM BILIK TAHANAN? BAGAIMANA LAPORAN DOKTOR MENYATAKAN PEJUANG AGUNG DSAI TIDAK MEMPUNYAI STATUS KESIHATAN YANG SEMPURNA AKIBAT PEMAKANAN YANG TIDAK BERZAT? BAGAIMANA BOLEH BERLAKUNYA KETULAN-KETULAN NAJIS BERADA DALAM BILIK TAHANAN DSAI? BAGAIMANA BOLEH BERLAKUNYA KEHABISAN PANADOL? BAGAIMANA BOLEH BERLAKUNYA TUMPAHAN PETROL DI DALAM KAMAR RAWATAN PEJUANG AGUNG DSAI?

JAWAB...JIKA BERITA INI TIDAK BENAR MAKA KAMI MEMOHON MAAF, TETAPI JIKA BERITA INI BENAR HANYA ALLAH YANG BOLEH MEMBERI HUKUMANNYA. KAMI CUMA INGINKAN KEPASTIAN KHABAR-KHABAR INI.

Sebagai ahli masyarakat dan rakyat kepada negara tercinta ini kami juga ada hak untuk memilih pemimpin kepada kami dan kami juga ada hak untuk mengetahui apa yang telah dilakukan ke atas pemimpin kami. Apatah lagi kalau pemimpin itu telah berkorban nyawa, jiwa, dan raga demi bangsa dan agamanya. Berita yang ditulis ini jika hanya khabar angin anggaplah
soalan-soalan yang harus dijawab kepada kami rakyat yang cintakan keamanan. Jika ianya benar keluarkan kenyataan terbuka dan jelaskan kenapa ianya harus dilakukan. Sesungguhnya kekejaman dan kezaliman akan terbongkar juga. Ingatlah tidak semua orang boleh dizalimi kerana ada dalam semua orang itu satu orang yang akan berjuang menentangnya.

Wahai PRESIDEN MAHATHIR, andainya kamu seorang pemimpin yang baik dan alim kenapa lima kezaliman ini boleh terjadi dalam pemerintahan kamu dan kemudiannya kamu katakan penolong kamu yang lakukan sedang ketika itu kamu adalah ketua kepada semua.

PERTAMA: BAGAIMANA BOLEH BERLAKU PEMBUNUHAN BERAMAI-RAMAI DI MEMALI DAN KAMU BERADA DI CHINA SEBALIKNYA MENUDUH TIMBALAN KAMU MUSA HITAM MERANCANGNYA?

KEDUA: BAGAIMANA BOLEH TERJADI PERAMPASAN HARTA RAKYAT DALAM PEMBINAAN KOTA PUTRAJAYA DAN KEMUDIAN KAMU MENUDUH TIMBALAN KAMU ANWAR IBRAHIM MELAKUKANNYA DAN PADA HARI YANG LAIN PULA KAMU BERKATA KITA PATUT BANGGA DENGAN PUTRAJAYA? JIKA ANWAR IBRAHIM YANG MEMBINANYA MAKA DIALAH PEMIMPIN YANG TERBAIK KENAPA PULA KAMU KATA KAMU YANG BAIK?

KETIGA: BAGAIMANA BOLEH TERJADINYA PEMUSNAHAN MORAL KE ATAS REMAJA DAN KEMUDIAN KAMU KATAKAN KERANA MEREKA TERPENGARUH DENGAN BUDAYA ASING SEDANGKAN KAMU TIDAK PERNAH BERUSAHA UNTUK MEMULISNYA SEBALIKNYA MENUDUH ALIM ULAMAK SEBAGAI GILA

KEEMPAT: TOLONG JELASKAN BAGAIMANA BOLEH BERLAKUNYA KEMISKINAN DI KALANGAN KAMI SEDANGKAN KAMI TELAH BERUSAHA SEHABIS UPAYA DAN BAGAIMANA BOLEH KAYANYA ANAK- ANAK KAMU SEDANGKAN MEREKA TIDAK PERNAH KENAL APA ITU SAWAH PADI DAN LADANG GETAH - BAHKAN MENGHINA KAMI PULA.

KELIMA: SIAPA YANG MERAMPAS KUASA SEKARANG INI?
KAMU TELAH MERAMPAS KUASA DAN BERTINDAK SEBAGAI PRESIDEN DENGAN MENANGKAP, MEMENJARA, MENGHINA, MENYOKONG, DAN MENYERANG TANPA MERUJUK KEPADA PARLIMEN DAN RAJA-RAJA MELAYU. KALAU KAMU BERMIMPIKAN MAHU MENJADI PRESIDEN REPUBLIK MALAYSIA MAHATHIR KATAKAN SAJA? JANGAN MEMBUNUH ORANG YANG TIDAK BERDOSA.

PEMBUNUHAN DI MEMALI. PENANGKAPAN ETNOK POLITIK DALAM OPS LALANG. PEMBAKARAN KAWASAN SETINGGAN. RASUAH DAN PENYELEWENGAN KUASA. GERAKAN FITNAH KEPADA ORANG YANG BAIK. MENGHINA ULAMAK DAN MENCACI UTUSAN ALLAH, PARA RASUL YANG DILAKUKAN OLEH KAMU SUDAH MENAMPAKKAN DI MANA KAMU AKAN BERADA SATU HARI NANTI...
APIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
 

RUH ANWAR
REFORMIS PENJARA
PENJARA SUNGAI BULUH